BASF in Nederland

BASF heeft in Nederland zo'n 1.000 medewerkers die verspreid over 8 locaties werken aan grondstoffen voor gebruik in verven, drukinkten, autoreparatielakken en isolatiemateriaal. Daarnaast maken we proceskatalysatoren en hulpstoffen voor beton.

BASF Nederland B.V. bestaat uit 4 productielocaties verspreid over heel Nederland en een hoofdkantoor in Arnhem. Daarnaast zijn er zusterbedrijven in Nederland gevestigd: BASF Coatings in Maarssen, BASF Colors & Effects in Maastricht en een kantoor van dochteronderneming Wintershall in Rijswijk.

Strategie en Organisatie

Wij creëren chemie voor een duurzame toekomst. We willen bijdragen aan een wereld die voorziet in een duurzame toekomst met een verbeterde levenskwaliteit voor iedereen. We doen dit door chemie te creëren voor onze klanten en de maatschappij, en door de beschikbare hulpbronnen zo goed mogelijk te benutten. We leven ons bedrijfsdoel na. Dat doen we door: op verantwoorde wijze te in te kopen en te produceren, op te treden als een eerlijke en betrouwbare partner, creatieve denkers met elkaar te verbinden om de beste oplossingen voor marktbehoeften te vinden. Dat is wat wij verstaan onder succesvol ondernemen.

Onze zes business segmenten (Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care, Agricultural Solutions) zijn gebaseerd op gerelateerde producten, klantsectoren en productieprocessen. Het stelt ons in staat om onze competenties en kennis effectiever te combineren en onze producten en oplossingen sneller op de markt te brengen.

Verbund is de kern van ons portfolio en een van de belangrijkste troeven van BASF. Verbund is de fysieke integratie van productie, marktplatforms en technologieën die de bedrijven met elkaar verbinden om zo efficiënt gebruik te maken van hulpbronnen en onze expertise te versterken. Met haar zes Verbund-vestigingen en 347 extra productielocaties ondersteunt BASF klanten en partners in bijna elk land ter wereld.

Onze pijlers

Om de nummer één in de chemie te zijn, moeten we onze prestaties op het gebied van innovatie en productie versterken, gebruikmaken van onze digitale manieren van werken en duurzaamheid verder integreren in onze beslissingen. We streven ernaar om ons portfolio te versterken met behulp van de kracht van onze Verbund-integratie. We zullen onze organisatie verder ontwikkelen om effectief en efficiënt te werken zodat we onze klantfocus kunnen versterken. We hebben zes pijlers geïdentificeerd waarmee we onze klantgerichtheid willen aanscherpen.

Onze Kernwaarden

Onze kernwaarden geven richting aan onze pijlers. Ze bepalen hoe we willen samenwerken - als een team, met onze klanten en onze partners. Onze waarden beschrijven hoe we rendabel willen groeien en waarde creëren voor de samenleving.

De ontwikkeling van BASF