BASF in Nederland

BASF heeft in Nederland meer dan 1.500 medewerkers die verspreid over verscheidende locaties grondstoffen ontwikkelen, produceren en verkopen voor tal van sectoren.

Zo ontwikkelen en produceren we in De Meern proceskatalysatoren voor toepassing in tal van industrieën. In Heerenveen produceren we watergedragen harsen en dispersies voor de drukinkt- en coatingindustrie. Vanuit Maarssen verkopen we lakken aan de autoschadeherstelindustrie. In Nunhem richten we ons op de veredeling van groentezaden.

Het hoofdkantoor is in Arnhem, waar de service- en stafafdelingen en agrodivisie is gevestigd. Daarnaast werkt de salesafdeling vanuit Arnhem aan de verkoop van producten aan internationale klanten.

Strategie en Organisatie

Wij creëren chemie voor een duurzame toekomst. We willen bijdragen aan een wereld die voorziet in een duurzame toekomst met een verbeterde levenskwaliteit voor iedereen. We doen dit door chemie te creëren voor onze klanten en de maatschappij, en door de beschikbare hulpbronnen zo goed mogelijk te benutten. We leven ons bedrijfsdoel na. Dat doen we door: op verantwoorde wijze te in te kopen en te produceren, op te treden als een eerlijke en betrouwbare partner, creatieve denkers met elkaar te verbinden om de beste oplossingen voor marktbehoeften te vinden. Dat is wat wij verstaan onder succesvol ondernemen.

Onze zes business segmenten (Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care, Agricultural Solutions) zijn gebaseerd op gerelateerde producten, klantsectoren en productieprocessen. Het stelt ons in staat om onze competenties en kennis effectiever te combineren en onze producten en oplossingen sneller op de markt te brengen.

Verbund is de kern van ons portfolio en een van de belangrijkste troeven van BASF. Verbund is de fysieke integratie van productie, marktplatforms en technologieën die de bedrijven met elkaar verbinden om zo efficiënt gebruik te maken van hulpbronnen en onze expertise te versterken. Met haar zes Verbund-vestigingen en 347 extra productielocaties ondersteunt BASF klanten en partners in bijna elk land ter wereld.

Onze pijlers

Om de nummer één in de chemie te zijn, moeten we onze prestaties op het gebied van innovatie en productie versterken, gebruikmaken van onze digitale manieren van werken en duurzaamheid verder integreren in onze beslissingen. We streven ernaar om ons portfolio te versterken met behulp van de kracht van onze Verbund-integratie. We zullen onze organisatie verder ontwikkelen om effectief en efficiënt te werken zodat we onze klantfocus kunnen versterken. We hebben zes pijlers geïdentificeerd waarmee we onze klantgerichtheid willen aanscherpen.

Innovatie

Samen ontwikkelen we de meest aantrekkelijke innovaties voor onze klanten. Onze R&D competenties zijn uniek in de chemische industrie.

Duurzaamheid

We willen ons doel waarmaken en een leider zijn op gebied van duurzaamheid. We zijn alleen succesvol als onze producten, oplossingen en technologieën waarde toevoegen aan de samenleving. Daarom willen we een positieve impact hebben op de maatschappij en onze planeet beschermen.

Productie

Onze klanten verwachten dat we hoogwaardige producten leveren en op tijd. We zijn toegewijd om onze productie veilig, efficiënt en betrouwbaar te laten functioneren.

Digitalisering

We hebben een goede start gemaakt als het gaat om digitale transformatie. Innovatieve digitale oplossingen hebben een toegevoegde waarde voor de klant gecreëerd en vergroten de efficiëntie van onze activiteiten, ondersteunende functies en onderzoek. Nu is het tijd om dit naar een hoger niveau te tillen.

Onze Kernwaarden

Onze kernwaarden geven richting aan onze pijlers. Ze bepalen hoe we willen samenwerken - als een team, met onze klanten en onze partners. Onze waarden beschrijven hoe we rendabel willen groeien en waarde creëren voor de samenleving.

Creatief

We maken geweldige producten en oplossingen voor onze klanten. We omarmen gedurfde ideeën en geven ze de ruimte om te groeien. We handelen met optimisme en inspireren elkaar.

Open

We waarderen diversiteit: tussen mensen, in opvattingen en in ervaringen. We stimuleren een dialoog gebaseerd op eerlijkheid, respect en wederzijds vertrouwen. We leren van onze tegenslagen.

Verantwoordelijk

We waarderen de gezondheid en veiligheid van de medewerkers boven alles. We maken duurzaamheid onderdeel van elke beslissing. We leven strikte compliance- en milieunormen na.

Ondernemend

We focussen op onze klanten, als individu en als bedrijf. We grijpen kansen en denken vooruit. We nemen eigenaarschap en omarmen persoonlijke verantwoordelijkheid.